Експерт розповів, коли зміниться політика США щодо Донбасу

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Завдання України зараз – не робити нічого з того, про що домовляються, оскільки це все примирення на умовах Путіна.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив військовий експерт Ігор Лосєв, аналізуючи підсумки зустрічі президента РФ Володимира Путіна та держсекретаря США Джона Керрі.

«Франція, Німеччина, США вирішують свої проблеми. США потрібно за будь-яку ціну вдавати, що на Донбасі досягнуто перемир'я. Яке перемир'я може бути, якщо кожного дня вбивають наших солдатів?», – розмірковує Лосєв.

На його переконання, Обама – один із найневдаліших американських президентів.

«Фактично, він втратив все те, що інші президенти зробили для авторитету Америки. Зараз бодай про щось за 8 років президентства потрібно звітувати. Донбас може бути однією з тем», – зауважив він.

«Але їхній «мир» для України – кривавий. Тому потрібно за будь-яку ціну до президентських виборів у США саботувати всі спроби Заходу загнати нас у «путінські пастки». Наступний президент, хто б ним не був, не продовжуватиме політику Обами», – констатував Лосєв.

Як пояснив експерт, риторика влади, що закон буде виписаний таким чином, що унеможливить вибори допоки не припиняться обстріли, не будуть виведені війська та, умовно кажучи, «ухвалити – не означає реалізувати», – спроба обдурити самих себе.

Радник Путіна назвав принципи подальшої політики РФ щодо УкраїниРосійські еліти змінюють принципи відносин із сусідами в ближньому зарубіжжі шляхом відмови від концепції «русского мира», але сконцентрують зусилля на подальшій дестабілізації регіону, щоб утримати його в орбіті свого впливу.

«Про що має бути сам закон? Про вибори на територіях, які ми не контролюємо? Це зручна відмазка, а за фактом – легалізація злочинних антиукраїнських структур на частині нашої території», – резюмував Ігор Лосєв.

Як відомо, переговори тривали близько трьох годин. У Кремлі відзначили, що залишається ще низка невирішених питань.

Додамо, що 13 липня Україна на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську заявила про неможливість проведення виборів на Донбасі за відкритого кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: