Українські військові отримали партію безпілотних авіакомплексів

Читать на русском
В Житомирській області провели демонстраційні польоти різних зразків БПАК в умовах застосування засобів радіоелектронної боротьби.

На полігоні в Житомирській області відбувся заключний практичний етап підготовки операторів безпілотних авіаційних комплексів із передачею комплексів для подальшого використання в зоні АТО.

Підготовку перевіряв особисто начальник Генерального штабу-головнокомандувач Збройних сил України, генерал армії Віктор Муженко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Військовослужбовці аеророзвідки вдосконалювали майстерність не лише в управлінні БПАК, а й у використанні їх можливостей для наведення й коригування вогню артилерії по виявлених цілях.

В ході розвідки оператори виявляли цілі, передавали розвіддані командиру артпідрозділу ВДВ. Останній своєю чергою виконував вогневі завдання зі знищення умовного противника з пристрілкою за допомогою БПАК.

Цього ж дня проводилися демонстраційні польоти різних зразків БПАК в умовах застосування засобів радіоелектронної боротьби.

Після завершення навчань бойовим розрахункам були передані сучасні безпілотні авіаційні комплекси для застосування в зоні АТО.

Нагадаємо, 14 червня ДК «Укроборонпром» вперше продемонстрував вітчизняні безпілотні літальні апарати в рамках української експозиції на французькій виставці Eurosatory-2016.

Раніше повідомлялося, що Україна відчуває гострий брак серійного виробництва оперативно-тактичних і стратегічних безпілотних літальних апаратів.

Водночас Олександр Турчинов пообіцяв передати на потреби ЗСУ БПЛА саме вітчизняного виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: