Біля берегів Лівії потонули близько 240 нелегальних мігрантів – ООН

Читать на русском
Приблизно 240 нелегальних мігрантів з африканських країн затонули в Середземному морі поблизу Лівії, стверджують в ООН.

У Середземному морі поблизу берегів Лівії затонули два судна з нелегальними мігрантами, що прямували з Африки до Євросоюзу.

Такі дані оприлюднило Агентство ООН з питань біженців, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

За даними речниці Агентства в Італії Карлотти Самі, врятуватися вдалося 31 людині. Врятовані 3 листопада прибули на італійський острів Лампедуза, де й розповіли про катастрофу. За їхніми словами, на двох човнах, що затонули в морі, було близько 240 людей.

Європа та біженці: експерт розповів, із чим насправді пов'язаний сценарій розпаду ЄСПолітолог пояснив, із чим пов'язана риторика західних лідерів щодо розпаду Європейського Союзу.

Більшість людей на борту човнів, що затонули, були вихідцями з країн Африки, розташованих на південь від Сахари.

За даними Міжнародної організації з міграції, цьогоріч у Середземному морі під час спроби потрапити до ЄС потонули вже понад 4,2 тис. мігрантів. При цьому 155 тисяч біженців (переважно з Африки) цього року дісталися Італії.

Як уже повідомлялося, на африканському острові Мадагаскар через посуху почався голод. А у французькому містечку Кале, де розташований найбільший у країні стихійний табір для біженців, в середині жовтня почали зводити захисний бетонний мур. 1 листопада французька влада завершила знесення табору, чим викликала невдоволення й сутички між його мешканцями та поліцією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: