В Угорщині референдум щодо мігрантів визнали таким, що не відбувся

Читать на русском
Національна виборча комісія Угорщини визнала таким, що не відбувся, референдум щодо міграційних квот Євросоюзу на розміщення біженців.

В Угорщині референдум про участь країни в обов'язковій програмі розподілу біженців відповідно до певних квот ЄС визнано таким, що не відбувся, через низьку явку.

Про це повідомляє Deutsche Welle, інформує «Слово і Діло».

За даними екзитполів, які наводить Reuters, за попередніми даними, в референдумі взяли участь 45%, що мають право голосу.

Правом голосу володіють близько 8 мільйонів жителів Угорщини. Референдум був би визнаний таким, що відбувся, якби явка склала понад 50%.

Водночас переважна більшість тих, хто проголосував – 95% – висловилися проти квот на розподіл біженців.

На референдум було винесено питання: «Чи хочете ви, щоб Європейський союз мав право в обов'язковому порядку переселяти осіб, які не є громадянами Угорщини, в Угорщину навіть без схвалення Національної асамблеї?».

Під час кризи з мігрантами Угорщина стала однією з перевалочних країн на шляху прямування біженців до Німеччини та інших країн Євросоюзу.

У спробах зупинити потік мігрантів влада Угорщини закрила кордон із Сербією та Хорватією. Жителі країни в більшості схвалили цей крок, який своєю чергою розкритикували правозахисні організації.

У грудні минулого року Угорщина подала позов до суду, оскаржуючи рішення про обов'язкові квоти.

Нагадаємо, що голова Європарламенту Мартін Шульц розкритикував референдум в Угорщині про розподіл біженців всередині Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія знову обговорює питання про введення фінансових санкцій проти країн, які не хочуть приймати біженців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: