Власником «Укрсоцбанку» стала люксембурзька компанія

Читать на русском
Люксембурзька компанія ABH Holdings S.A. стала власником 99,9101 відсотка акцій Укрсоцбанку. Найбільший акціонер італійський UniCredit S.p.A. вийшов зі складу його акціонерів.

Люксембурзька компанія ABH Holdings S.A. стала власником 99,9101% акцій «Укрсоцбанку».

Про це йдеться в повідомленні в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, передає «Слово і Діло».

31 жовтня 2016 року люксембурзька компанія, яка опосередковано володіє 100% акцій «Альфа-Банку», оголосила про завершення операції з передачі частки в розмірі 99,9% в ПАТ «Укрсоцбанк», активу UCG в Україні, в обмін на міноритарну частку власності в ABHH у розмірі 9,9%.

Згідно з повідомленням, при цьому італійський UniCredit S.p.A., який володів 99,9101% акцій банку, вийшов зі складу його акціонерів.

Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман (36,47%) і народжений у Києві Герман Хан (23,27%), Олексій Кузьмичов (18,12%), Петро Авен (13,76%), Андрій Косогов (4,08%), а також The Mark Foundation for Cancer Research (4,3%).

Згідно з повідомленням «Укрсоцбанку», планова зміна структури його акціонерного капіталу відбулася в зв'язку з передачею управління банківським бізнесом групи UniCredit в регіоні Центральної та Східної Європи від UniCredit Bank Austria AG до UniCredit S.p.A.

Раніше Національний банк України погодив придбання «Укрсоцбанку» власниками групи «Альфа».

Нагадаємо, начальника одного з управлінь банку «Стандарт» взяли під варту за підозрою в розкраданні понад 900 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: