Робота НАЗК може бути заблокована – Рябошапка

Читать на русском
Робота Національного агентства з питань запобігання корупції може бути заблокована через провадження проти двох її членів.

Робота Національного агентства з питань запобігання корупції може бути заблокована через провадження проти двох його членів.

Про це в ефірі «Громадського» розповів член НАЗК Руслан Рябошапка, передає «Слово і Діло».

Йдеться про Олександра Скопича, проти якого порушено провадження щодо призначення його на посаду. Також прокуратура міста Києва проводить розслідування щодо самого Рябошапки за фактом можливого незаконного збагачення.

«Я переживаю, що це (зупинення роботи НАЗК – Ред.) може бути. Але наслідки будуть дуже шкідливими», – сказав він.

У НАЗК нагадали, до якого числа очікують подачу е-деклараційЗа словами голови НАЗК, роз'яснення необхідні, оскільки є думки, що декларації необхідно подати до 15 або 31 жовтня.

Рябошапка зауважив, що в разі припинення повноважень двох членів НАЗК Агентство не зможе ухвалювати ті чи інші рішення, оскільки буде відсутній кворум.

Коментуючи заяву генпрокурора Юрія Луценка щодо того, що ГПУ планує проводити аналіз нещодавніх декларацій чиновників, Рябошапка сказав, що не бачив у законі про запобігання корупції компетенції ГПУ щодо перевірки декларацій.

«Тут річ у тім, що якщо НАЗК знаходить у декларації ознаки злочину, то воно може направити матеріали до декількох органів, наприклад, до НАБУ чи Нацполіції», – сказав він.

Як відомо, прокуратура Києва проводить розслідування щодо можливості незаконного збагачення члена Національного агентства з питань запобігання корупції Руслана Рябошапки за зверненням народного депутата.

Нагадаємо, що чиновників і депутатів притягнуть до адміністративної відповідальності та штрафуватимуть за неправдиві дані або жарти в електронних деклараціях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: