Чи означає е-декларування податкову амністію для е-декларантів: оцінка аналітика

Читать на русском
Ерік Найманфінансовий аналітик

Народний депутат Сергій Мельничук задекларував наявність у нього 1 трильйона гривень, що за поточним курсом становить близько 38,5 мільярдів доларів. Це, безумовно, виглядає абсурдно й викликає деякі питання.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівний партнер компанії Capital Times, фінансовий аналітик Ерік Найман, передає «Слово і Діло».

«Ясна річ, що таких грошей у нього в наявності немає, але питання виникли. По-перше, чи змусять Мельничука показати цей трильйон, щоб підтвердити його наявність. По-друге, чи заплатить він із цих грошей прибутковий податок», – міркує він.

Крім того, виникає питання, чи означає е-декларування податкову амністію для е-декларантів.

Підсумки е-декларування: реакція соцмереж«Слово і Діло» зібрало найцікавіші публікації користувачів соціальних мереж, в тому числі журналістів і політиків, за підсумками е-декларування.

«Тобто вони можуть зараз вказати в е-декларації будь-які активи й у ДФС щодо них у майбутньому не виникне жодних претензій у сплаті податків. Якщо відповідь на попереднє запитання позитивна, то виникає інше – чому інших податкових резидентів України (не чиновників і не народних депутатів) позбавили права на податкову амністію (враховуючи, що МВФ проти її проведення за розмитим формулюванням «поки не буде досягнуто значного прогресу в галузі реформування державної податкової служби»)», – аналізує експерт.

Насправді, уточнив аналітик, такі питання можна адресувати багатьом іншим е-декларантам. Але, з огляду на абсурдність озвученої суми в трильйон гривень, інтерес виник спершу до Мельничука.

Нагадаємо, народний депутат України, колишній комбат «Айдару» Сергій Мельничук зазначив трильйон гривень у своїй декларації. Згідно з документом, його зарплата при цьому становить 73,5 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: