У Кремлі висунули свої умови за перемир'я в Сирії

Читать на русском
За підсумками переговорів в Лозанні Глава МЗС РФ висунув умови за відновлення перемир'я та припинення вогню в Сирії.

За підсумками переговорів в Лозанні Глава МЗС РФ висунув умови за відновлення перемир'я та припинення вогню в Сирії.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

«Російська Федерація вважає, що відновлення перемир'я в Сирії можливе за умови відділення загонів сирійської опозиції від формувань бойовиків «Джабхат Фатх аш-Шам», - озвучив позицію Кремля Лавров.

Він підкреслив, що доступ гуманітарних місій в постраждалі райони також можливий, але після відділення загонів місцевої опозиції від бойовиків угруповання «Джабхат Фатх аш-Шам».

Ультиматум США та удари в Сирії: в РФ намагаються зробити вигляд, що їм нічого не страшно – експертДиректор військових програм Центру Разумкова прокоментував загострення ситуації в Сирії, екстрене засідання Радбезу ООН і позицію США, які відкрито звинуватили РФ.

«При цьому необхідно розуміти, що операції проти терористів ІДІЛ і «Джабхат ан-Нусра» будуть продовжені», - заявив він.

Як відомо, в кінці вересня в результаті авіаудару по автомобілям гуманітарного конвою в районі міста Алеппо загинули близько 20 осіб, в тому числі співробітник міжнародної організації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

18 з 31 вантажних автомобілів ООН і Червоного Півмісяця були знищені. У США винною в події вважають Російську Федерацію.

Нагадаємо, раніше Франція і США закликали розслідувати дії Росії в Сирії як військові злочини. А канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала «кошмаром» ситуацію в Алеппо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: