Експерт про е-декларації: в АП з'явилася нагода розправитися з опозицією

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Безумовно, до системи електронного декларування Україна не готова, але за своїми історико-політичними наслідками вона може дорівнювати Майдану.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор служби «Український барометр» Віктор Небоженко, аналізуючи перший етап запуску електронного декларування доходів чиновників.

«Зараз в АП з'являється нагода розправитися зі своїми політичними противниками. Ось тут якраз почнуть говорити і про мораль, і про податки, смикати родичів мільярдерів, які ніколи не були на допитах. Наприклад, бабусю якогось мільярдера, яка володіє 3 гектарами землі у Франції, при тому, що вона, можливо, взагалі не знає, де розташована Франція», – розмірковує політолог.

Розпочнеться політика. Викидатимуть на слідство тих, хто перебуває в опозиції до чинної влади. Це буде довго. Наступна влада так само робитиме із сьогоднішнім БПП.

«Сама по собі поява е-декларування відкрила неправильну поведінку всієї еліти, яка приховала до 80% своїх статків, що виглядає безглуздо. Вони зафіксували якісь суми, але живуть у світі великих грошей, бізнесу та політики. Все це не співвідноситься з декларацією», – підкреслив Небоженко.

У загальнополітичному плані, додав він, зараз візьме гору ліва хвиля: відчуття несправедливості, того, що тарифи й ціни ростуть, населення біднішає, а в цей час у країні 1,5 мільйона людей живуть у розкоші.

Крім того, за словами експерта, коли західні фінансові інституції об'єднають цю інформацію щодо персоналій з інформацією про офшори, то все миттєво відкриється.

Порошенко подав е-деклараціюПрезидент України Петро Порошенко вніс свою електронну декларацію до Єдиного держреєстру за дві години до закінчення відведеного на це часу.

«Ось це якраз і стане великою проблемою для нашої податкової служби. Що робити, коли конкретний декларант приховав наявність офшорних рахунків? Постане питання про арешт навіть своїх друзів, але, звичайно ж, у нас до цього не дійде», – проаналізував ситуацію Віктор Небоженко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко також оприлюднив свої доходи. У власності Глави держави є понад 100 компаній, будинок вартістю 30 млн грн, шість земельних ділянок і три квартири.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: