В Україні активно провокується війна силових відомств – експерт

Читать на русском
Політтехнолог проаналізував та пояснив, з чим може бути пов'язано протистояння силових відомств останнім часом.

Останнім часом в Україні все більше набирають обертів протиріччя силових відомств, не без «допомоги» РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«В Україні активно провокується війна силових відомств. Все це відбувається на тлі безперервних спроб розгойдати внутрішню ситуацію з розрахунком на дострокові вибори. Спочатку Верховної Ради, потім Президента», - припускає Березовець.

Розробники сценарію війни силовиків спочатку поставили за мету дискредитацію як роботу цілих відомств, так і персонально їх керівників.

«Почалося все з роботи Нацполіції з численною критикою по роботі новоствореного відомства. Потім активно взялися за Генпрокуратуру. Паралельно працювали проти СБУ та НАБУ. Потім задіяли сценарій зіткнення відомств - ГПУ і НАБУ (історія зі стеженням). Після цього було вкидання інформації з метою «стравити» МВС і Генпрокуратуру (справа проти Авакова)», - нагадав політтехнолог.

При цьому, уточнив він, силовики все це розуміють та відстежують.

100 днів на посаді генпрокурора: як довго вдасться маневрувати Луценку?Майже одразу після призначення на посаду генпрокурора Юрій Луценко розпочав активну діяльність із затримання корупціонерів та навіть зрушив із місця кілька резонансних справ. Втім, на адресу нового очільника ГПУ все частіше лунає критика щодо вибірковості в його діяльності.

«До речі, такі ж оцінки у наших колег із західних спецслужб. Замовник всього цього дійства також зрозумілий - Кремль і внутрішні посібники. Виконавці - «корисні маріонетки» з числа доморощених активістів і політиків, а також російські олігархи, які нещодавно отримали український паспорт. У сухому залишку: силовики будуть триматися, так як війна всіх проти всіх – прямий шлях до анархії, а виконавцям можна побажати гарного настрою, триматися, поки вийде. Але вийти може недовго», - переконаний експерт.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ дійсно повідомляли про напружену ситуацію в Генпрокуратурі та конфлікт між Луценком і Горбатюком, який готовий був написати заяву про звільнення.

Через пару днів, Генпрокурор, заявив, що Горбатюк продовжить вести «справи Майдану», а питання відставки не стоїть на порядку денному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: