Горбатюк поскаржився на тиск і перепони

Читать на русском
Керівник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що на нього тиснуть для встановлення контролю над економічними провадженнями.
Сергій ГорбатюкФото: foсus.ua

Керівник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що на нього тиснуть для встановлення контролю над економічними провадженнями.

Про це він розповів у інтерв'ю ZN.UA, повідомляє «Слово і Діло».

«Можна припустити, що іншою метою є встановлення контролю над економічними провадженнями. Саме через них я час від часу відчуваю тиск, щодо мене розслідуються якісь справи, чи мені кудись там на роботу пропонують перейти. Все це пов'язано виключно з економічними провадженнями, з якимись розпорядженнями стосовно цих проваджень», – наголосив він.

Луценко: Горбатюк і надалі працюватиме над справами МайдануДепартамент спецрозслідувань Генпрокуратури України, який очолює Сергій Горбатюк, надалі продовжуватиме роботу над розслідуванням справ Майдану.

Він розповів, як тільки генпрокурором став Юрій Луценко, то дав йому документи про тиск з боку попереднього керівництва і перепони в розслідуванні справи Клименка.

«Там було зазначено, що, попри тиск попереднього керівництва, ми повідомили про 10 підозр, ще 6 підозр перебувають у прокурорів, і ми готові далі розслідувати справу. Але, замість реагування або допомоги в розслідуванні, до нас прийшла постанова про передачу цієї справи у підслідність військової прокуратури», – розповів Горбатюк.

За його словами, підставою для передачі стало рішення про «неефективність розслідування».

Нагадаємо, нещодавно в Генпрокуратурі створили Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. Новоствореному департаменту передали частину справ департаменту спецрозслідувань ГПУ, який очолює Сергій Горбатюк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: