«Велика справа Януковича»: навіщо Луценко створює окреме управління?

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

У цій ситуації є два підходи до того, що відбувається, – оптимістичний і не стільки песимістичний, скільки реалістичний.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Горбенко, аналізуючи інформацію про те, що за «справу Януковича» візьметься нове управління ГПУ з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

«Безумовно, хочеться думати, що це вольове управлінське рішення, направлене на те, щоб зрушити цю справу з мертвої точки. Але досвід показує, що це просто чергова імітація бурхливої діяльності. Причина на поверхні – наближається річниця Майдану», – розмірковує політолог.

Уже традиційно до річниці Майдану ГПУ береться «вершити» якісь інформаційні події щодо розслідувань злочинів режиму Януковича.

«Ось тільки за весь час ми не побачили жодної серйозної справи, яка б завершилася посадкою винних», – підкреслив він.

«Досі невідомі замовники вбивства Гонгадзе, Щербаня, отруєння Ющенка. Так само ми не знаємо, хто віддав наказ про розстріл Небесної Сотні. На жаль, це той досвід, який є», – вважає Андрій Горбенко.

Як відомо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв про намір до кінця 2016 року передати справу екс-президента Віктора Януковича до суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: