Тука не зміг притягнути до суду причетних до розстрілу антиконтрабандної групи

Читать на русском
Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука провалив свою обіцянку.
Георгій Тукафото: УНІАН

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука не посприяв покаранню причетних до розстрілу зведеної мобільної групи з боротьби проти контрабанди.

Відповідне зобов'язання колишнього голови Луганської ВЦА «Слово і Діло» зафіксувало понад рік тому.

12 вересня військова прокуратура сил АТО призупинила досудове розслідування в кримінальному провадженні, в ході якого раніше було пред'явлено підозру двом демобілізованим бійцям 92-ї бригади ЗСУ Долженку та Свідру. Захист підозрюваних вважає, що це зроблено для того, щоб затягнути слідство. В зв'язку з цим адвокати підозрюваних негайно оскаржили це рішення в суді.

Спочатку судове засідання з цього питання було призначене на 30 вересня, але за 50 хвилин до його початку адвокатам зателефонували із суду й повідомили, що засідання скасували. Потім судове засідання було перенесено на 10 жовтня. Однак із технічних причин і воно не відбулося. Нова дата суду поки що невідома.

Таким чином, Георгій Тука більш ніж за рік не виконав свою обіцянку.

Тука не смог привлечь к суду причастных к расстрелу анти контрабандной группыSlovoiDilo

Нагадаємо, 7 вересня 2015 року він заявив, що всі, хто причетний до розстрілу зведеної мобільної групи з боротьби з контрабандою 2-3 вересня, незалежно від їхніх «покровителів» і звань, понесуть відповідальність перед судом.

«Слово і Діло» зафіксувало 12 обіцянок Георгія Туки, 8 з яких він виконав. Рівень його відповідальності – 67%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: