Приватизація держвласності затягнеться на 5 років – МЕРТ

Читать на русском
На підготовку підприємств до приватизації вплив мають процедури оцінки та аудиту держкомпаній, на що потрібні кошти.

У Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України вважають, що приватизація об'єктів державної власності затягнеться на термін від двох до п'яти років у зв'язку зі складною структурою підпорядкування в міністерствах і відомствах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Таких підприємств у нас майже 1,5 тисячі, це додатково до того, що вже є у Фонді держмайна. Процес підготовки та передачі їх до приватизації займе від двох до п'яти років», – сказала директор Департаменту управління державною власністю та розвитку промисловості МЕРТ Олена Дяченко.

На підготовку підприємств до приватизації вплив мають процедури оцінки та аудиту держкомпаній, на що потрібні кошти.

Приватизація має проходити у формі командитного товариства – експертМета зменшення кількості стратегічних підприємств – поповнити бюджет, тобто держава повинна позбавитись певного балансу

За словами Дяченко, в держвласності, крім стратегічних підприємств, залишаться підприємства лісового господарства та пенітенціарної системи.

Як повідомлялося раніше, приватизація об'єктів агропромислового комплексу, що перебувають у державній власності, буде проводитися поступово, залежно від того, яку ефективність показуватимуть нові власники.

Нагадаємо, що в МЕРТ пропонували розробити законопроект, яким пропонується скоротити перелік об'єктів, що не підлягають приватизації, із 1478 до 705.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: