Росія і Туреччина підписали угоду про «Турецький потік»

Читать на русском
Росія і Туреччина підписали міжурядову угоду про будівництво газопроводу Турецький потік. В рамках проекту країни домовилися про знижку на газ.

Туреччина і РФ підписали угоду щодо відновлення будівництва газопроводу «Турецький потік».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

Документ був підписаний міністрами енергетики двох країн за підсумками переговорів президентів РФ і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Тайіпа Ердогана в присутності обох лідерів.

Як повідомив глава «Газпрому» Олексій Міллер, «угода передбачає будівництво двох гілок магістрального трубопроводу по дну Чорного моря».

За його словами, дві нитки повинні бути побудовані до грудня 2019 року.

Після того, як у 2014 році Росія відмовилася від будівництва газопроводу «Південний потік» через вимоги ЄС, який наполягав на відповідності газопроводу Третього енергопакету, було вирішено розпочати реалізацію альтернативного проекту - «Турецький потік». Однак згодом переговори за проектом були припинені.

Щоб не пускати газ через Україну, в «Газпромі» придумали «Турецький потік»В російському «Газпромі» знову погрожують припиненням транзиту газу через Україну

Мова йде про будівництво газопроводу через Чорне море до європейської частини Туреччини і далі до кордону з Грецією. Довжина морської частини проекту повинна скласти близько 910 км, сухопутної частини по турецькій території - 180 км. Загальна вартість проекту раніше оцінювалася в 11,4 млрд євро.

Раніше повідомлялося, що Туреччина оголосила про готовність приступити до будівництва першої нитки газопроводу «Турецький потік», будівництво якої призведе до скорочення транзиту природного газу по території України.

Нагадаємо, що відновлення проекту «Турецький потік» суперечить інтересам України і всієї Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: