Ердоган та Обама обговорять екстрадицію Ґюлена на саміті в Китаї

Читать на русском
Президенти США і Туреччини Барак Обама і Реджеп Таїп Ердоган обговорять можливість екстрадиції турецького опозиціонера Фетхуллаха Ґюлена на саміті країн G20 в Китаї.

Президент США Барак Обама і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на саміті G20 обговорять екстрадицію проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на представника президента Туреччини Ібрагіма Калина.

«В ході переговорів у Китаї, звичайно, буде обговорюватися питання щодо екстрадиціъ Гюлена. Ми чекаємо її... Зараз робота в цьому напрямку ведеться», - повідомив Калин.

Ердоган висунув Сполученим Штатам ультиматумЕрдоган висунув США ультиматум, в якому вимагає видати Фетуллаха Ґюлена, який підозрюється в організації військового перевороту в Туреччині

Турецька влада називаэ Фетуллаха Ґюлена організатором нещодавньої спроби військового перевороту в країні. Сам він стверджує, що абсолютно непричетний до цього.

Нагадаємо, проповідника Фетхуллаха Ґюлена вважають причетним до терактів у Туреччині. На батьківщині Ґюлену загрожує тюремний термін на 1900 років, а також штраф у 2,2 млн трудоднів.

Ґюлен, який нині проживає у США, пообіцяв повернутися в Туреччину, якщо незалежне міжнародне розслідування доведе його провину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: