Україна планує стати великим експортером органічних продуктів харчування – Ковалів

Читать на русском
Україна хоче стати великим експортером органічних продуктів харчування, що допоможе подолати регулярні проблеми з Росією.

Україна прагне стати виробником органічних продуктів харчування світового масштабу й очікує інвестицій зі США.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів за підсумками робочого візиту до США, повідомляє «Слово і Діло».

«Житниця Європи прагне рухатися вгору ланцюжком створення доданої вартості й стати великим експортером органічних продуктів харчування, що допоможе подолати вже регулярні проблеми з Росією», – пише вона.

Водночас Ковалів зазначила, що торгівля між Сполученими Штатами та Україною різко впала за останні роки, в основному через збитки, які були завдані економіці країни шляхом приєднання до Росії Криму в 2014 році та подальшої підтримки сепаратистів у східній частині країни.

«Україна має власний великий споживчий ринок на 43 мільйони людей, що є ще однією причиною того, що американські компанії мають розглянути питання про інвестування в країну», – сказала вона.

За її словами, Україна має величезні інвестиційні можливості в галузі енергетики, технологій та інфраструктури.

«Велика двадцятка» спрощує правила торгівлі СОТКраїни «великої двадцятки» (G20) до кінця 2016 року планують ратифікувати Угоду про спрощення процедур міжнародної торгівлі СОТ.

«Українські дороги, залізниці та морські порти мають гостру потребу в ремонті після двох десятиліть забуття», – сказала Ковалів.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі вважають, що промисловість цього року зросте на 1,2%.

Нагадаємо, що за підсумками восьми місяців 2016 року дефіцит зовнішньої торгівлі товарами України склав $3,567 млрд, що в 1,7 раза більше дефіциту за аналогічний період минулого року – $2,154 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: