Кутовий хоче отримати від приватизації «Укрспирту» близько 400 мільйонів гривень

Читать на русском
У Міністерстві аграрної політики і продовольство України назвали суму, за яку можуть продати держпідприємство Укрспирт.
Тарас Кутовий

Від приватизації державного підприємства «Укрспирт» Кабінет міністрів планує виручити від 200 до 400 мільйонів гривень.

Про це в ефірі «Громадського радіо» заявив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, пише «Слово і Діло».

«Ми не сподіваємося отримати багато з приватизації «Укрспирту». Але за моїми відчуттями це буде більше, ніж від Одеського припортового заводу», – зазначив міністр.

За його словами, на «Укрспирті» панує глобальна і сістематична корупція, приватизація може стати вирішенням цієї проблеми.

«У державному підприємстві («Укрспирті» – Ред.) більше вісімдесяти заводів. Існує глобальна системна корупція. Зрушення якісь, я в цьому впевнений, можливі тільки шляхом зміни власності», – додав Кутовий.

Також, глава Мінагрополітики нагадав, що «Укрспирт» входив в список заборонених до приватизації підприємств. Водночас, Кабмін вже підготував відповідний законопроект, який буде розглянутий вже на наступному засіданні уряду.

Нагадаємо, раніше суд розблокував конкурс на посаду глави «Укрспирту». А глава Фонду державного майна Ігор Білоус назвав кількість інвесторів, зацікавлених у приватизації обленерго.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: