Україна буде домагатися продовження санкцій проти РФ на 2017 рік

Читать на русском
Якщо до кінця листопада не відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн нормандської четвірки, які будуть готувати затвердження дорожньої карти, санкції проти РФ можуть бути посилені.

У разі, якщо Росія заблокує узгодження «дорожньої карти», в ЄС будуть підстави продовжити санкції проти Росії не на півроку, а на весь 2017 рік.

Про це в інтерв'ю журналістам українських телеканалів, яке демонструвалося ввечері в неділю, 23 жовтня, повідомив Президент України Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

«Якщо цього не відбудеться, то на Раді ЄС, яка відбудеться в грудні, керівництво країн-членів ЄС матиме всі підстави, щоб продовжити й посилити санкції. І ми як українська сторона внесли чітку пропозицію продовжити санкції не на півроку, а на рік – на весь 2017 рік», – цитує Порошенка прес-служба Глави держави.

Мін'юст пригрозив Росії новими санкціями через Сенцова і КольченкаЗа словами Петренка, розширення персональних санкцій проти російських чиновників буде відповіддю на знущання над політв'язнями.

Президент запевнив, що в ЄС уже ухвалене рішення про продовження санкцій проти Росії.

«Ми досягли єдності. Звертаю вашу увагу на заяву президента Євроради Дональда Туска, який сказав, що в результаті проведення зустрічі в «нормандському форматі» на засіданні Ради Європейського Союзу було забезпечено єдність», – підкреслив Порошенко.

Раніше повідомлялося, що Італія виступила проти нових санкцій щодо РФ, на яких наполягають Німеччина, Франція та Британія.

Нагадаємо, що документи про надання Україні безвізового режиму будуть підписані та ратифіковані Європарламентом до 24 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: