Експерт розповів, якими санкціями Захід та США можуть «дотиснути» Путіна

Читать на русском
Ілля Заводовськийполітолог - міжнародник

Санкції проти РФ насправді не настільки потужні, як могли би бути, і не зупинять Москву, хоча й залишаються фактором стримування, поле для розширення якого ще є.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог-міжнародник Ілля Заводовський, аналізуючи розширення пакету санкцій проти РФ за дії в Сирії.

«У США є важелі впливу на РФ. По-перше, США можуть винести Росію з системи SWIFT, що повністю паралізує фінансову та банківську систему. По-друге, доречно й цілком імовірно, що «тиснути» будуть на оборонпром», - розмірковує Заводовський.

Як пояснив він, виходячи з останньої аналітики, можна зробити висновок, що військові кампанії в Сирії та на Донбасі в середньому коштують Росії тих самих грошей, які вона заробляє, продаючи зброю.

«Якщо попередні політичні, газові та нафтові санкції ніби обмежують прибуток Росії, то є інша висока стаття прибутку, зокрема за 2015 рік наприклад близько 15 млрд дол. — це саме торгівля зброєю та її різними видами», - констатував експерт.

Ультиматум США та удари в Сирії: в РФ намагаються зробити вигляд, що їм нічого не страшно – експертДиректор військових програм Центру Разумкова прокоментував загострення ситуації в Сирії, екстрене засідання Радбезу ООН і позицію США, які відкрито звинуватили РФ.

На його переконання, санкції в першу чергу мають обмежувати Росію в торгівлі зброєю з іншими країнами. Крім того, експерт не виключає, що санкції можуть стосуватися також товарів подвійного призначення та сировини.

Нагадаємо,США назвали дії Росії в Сирії варварством, Франція — військовим злочином. Канцлер Німеччини за підтримки Обами наполягає на більш жорстких санкціях щодо РФ.

За інформацією ЗМІ, об'єктами «сирійського пакету» санкцій проти Росії можуть стати російські чиновники, включені до чинного списку з 200 фізичних та 70 юридичних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: