В ЄС обговорять зняття санкцій із Білорусі

Читать на русском
В Євросоюзі незабаром розглянуть зняття санкцій із Білорусі, які були запроваджені після приходу до влади президента Олександра Лукашенка в 1994 році.

Єврокомісар Йоганнес Ган пообіцяв обговорити в Брюсселі зняття санкцій із Білорусі.

Про це повідомила прес-служба Ради міністрів Білорусі, передає «Слово і Діло».

Представники білоруського уряду також обговорили участь в європейській програмі Східного партнерства, зазначили в прес-службі.

Президентські вибори в Білорусі: на шляху до млявої демократизаціїНаприкінці минулого тижня білоруси вп’яте обрали Олександра Лукашенка своїм президентом. У порівнянні з попередніми волевиявленнями, цьогорічні президентські вибори у Білорусі можна сміливо назвати справжнім парадом демократії.

Нагадаємо, санкції щодо білоруської влади були запроваджені після приходу до влади президента Олександра Лукашенка в 1994 році.

Потепління відносин почалося в 2008 році, а в лютому 2016 року набуло чинності рішення Ради ЄС щодо скасування санкцій.

Раніше Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав нову редакцію Військової доктрини країни, в якій, за всієї розпливчастості формулювань, основною загрозою представляється НАТО.

Пізніше повідомлялося, що республіка Білорусь не розглядає розміщення додаткових контингентів НАТО біля своїх кордонів як пряму загрозу військовій безпеці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: