Паспортний скандал між Україною і Білоруссю набирає обертів (доповнено)

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України вважає безпідставними претензії Білорусі щодо валідності нових українських паспортів.

Міністерство закордонних справ України заявило, що нові електронні паспорти придатні для перетину українсько-білоруського кордону відповідно до Угоди про безвізовий режим між двома країнами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС України.

У консульській службі відомства зазначили, що вважають неправомірними претензії білоруської сторони про те, що нібито нові українські ID-паспорти непридатні для перетину українсько-білоруського кордону.

Нові ID-паспорти оформили вже 20 тисяч українців – ДМСНові паспорти громадянина України у вигляді пластикової карти оформили вже 20 тисяч 16-річних українців, які отримують паспорт уперше.

У МЗС України нагадали, що завчасно в 2015 році попередили Білорусь про введення нових документів, які дають право українцям перетинати білоруський кордон. Україна надіслала відповідну дипломатичну ноту і зразки нових ID-карт.

У свою чергу, МЗС Білорусі також відреагував на ситуацію, що склалася. Як заявив сьогодні журналістам прес-секретар білоруського відомства Дмитро Мирончик, непорозуміння сталися через неузгодження нового типу українського паспорта з білоруськими колегами.

Мирончик також запевнив, що безвізовий режим між країнами зберігається, і що Білорусь запропонувала Україні провести консультації щодо врегулювання питання.

Як повідомляло «Слово і Діло», українських громадян з новими пластиковими паспортами не пускають до Білорусі. Позиція білоруської сторони - міністерство закордонних справ України не погодило з країною перетин українсько-білоруського кордону за внутрішніми паспортами нового зразка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: