Турчинов розповів про співпрацю між Україною й Туреччиною у військовій сфері

Читать на русском
Україна та Туреччина працюють в напрямку реалізації конкретних проектів і широкого спектра завдань у сфері військово-промисловго співробітництва.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов і голова комітету з питань оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір обговорили питання співпраці у військово-промисловій сфері.

Сторони мають намір реалізувати низку спільних проектів у сфері військово-технічного співробітництва, повідомляє прес-служба РНБО, передає «Слово і Діло».

«Ми працюємо в напрямку реалізації конкретних проектів і широкого спектра завдань, зокрема в частині виробництва бронетехніки, ракетобудування, літакобудування та іншого», – зазначив секретар РНБО України.

Турчинов нагадав, що з моменту останньої зустрічі з Деміром були реалізовані домовленості щодо створення спільної групи з питань координації військово-технічного співробітництва й «група почала ефективно працювати».

В Україні відновили поромне сполучення між Скадовськом та ТуреччиноюСкадовський морський торговий порт 6 жовтня прийняв перший із відновленої лінії Скадовськ-Зонгулдак пором із Туреччини.

Українська сторона розглядає можливість створення спільних підприємств із Туреччиною, «які б займалися виробництвом боєприпасів, безпілотних літальних апаратів, ракетобудуванням, танкобудуванням, засобами зв'язку тощо». Сторони обговорили питання залучення турецьких інвестицій в ОПК України.

«Ми цінуємо співпрацю з Україною й зацікавлені в істотному розширенні взаємовигідного співробітництва ... Ми бачимо, що наші країни можуть забезпечити реалізацію багатьох масштабних проектів, що дасть велику синергію та зміцнить оборонний потенціал», – підкреслив Демір.

Раніше повідомлялося, що Україна домовилася з Туреччиною про виробництво радіолокаційних станцій.

Нагадаємо, що в Міністерстві оборони України підписали план військового співробітництва між Збройними силами України й Туреччини до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: