«Укроборонпром» представив у Раді стратегію реформування ОПК України

Читать на русском
Укроборонпром планує перейти від радянських до сучасних, загальноприйнятих у світі стандартів управління галуззю ОПК.
Роман Романов

ДК «Укроборонпром» представив депутатам стратегію реформування оборонно-промислового комплексу України перед, якою передбачається корпоратизація, аудит і кластеризація ОПК, а також захист технологій і запуск платформи розвитку інновацій UkrARPA.

Програму реформування представив голова підкомітету з питань ОПК та військово-технічного співробітництва парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони Артур Герасимов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу держконцерну.

«Щоб цей процес (реформування ОПК – ред.) набрав максимальних обертів, треба перейти від радянських стандартів управління галуззю до сучасних, загальноприйнятих у світі. А для цього – вдосконалити законодавство. Ми розраховуємо на всебічну підтримку народних депутатів у посиленні обороноздатності України», – підкреслив голова концерну Роман Романов.

Для досягнення поставлених цілей треба затвердити моделі приватно-державного партнерства, надати заводам можливість створення спільних підприємств із іноземними партнерами, забезпечити секторальну підтримку й фінансове оздоровлення галузі.

В «Укроборонпромі» розповіли, як іде процес імпортозаміщенняУ I півріччі 2016 року кількість машинобудівних підприємств в Україні, які працюють на «оборонку», зросла до 296.

«Законопроекти за всіма цими питаннями очікують прийняття народними депутатами», – підкреслив Романов.

Раніше повідомлялося, що «Укроборонпром» створює інноваційну платформу UkrARPA, яка стане аналогом американського Агентства передових оборонних дослідницьких проектів.

Нагадаємо, керівники «Укроборонпрому» та Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA) домовилися про співпрацю та спільні наукові дослідження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: