Військові спецпризначенці отримали право самостійно здійснювати закупівлі спорядження

Читать на русском
Командири частин військового спецпризначення отримали право самостійно здійснювати закупівлі спорядження та екіпіровки.

Командири військових частин Сил спецоперацій вперше отримали право самостійно приймати рішення, що і в якій кількості здійснювати в закупівлях спеціального спорядження, на що виділено 2,4 млд грн.

Про це 11 жовтня під час брифінгу в прес-центрі Міністерства оборони України повідомив командувач Сил спеціальних операцій Збройних сил України генерал-майор Ігор Луньов, передає «Слово і Діло».

«Зараз триває завершальний етап формування Центру спеціальних операцій і на відновлення інфраструктури військового містечка, де розташований Центр, у 2016 році виділено 35,5 мільйонів гривень», – зазначив генерал-майор Ігор Луньов.

Він повідомив, що кошти витрачаються на ремонт казармених приміщень, їдальні, навчальних корпусів. Також із Держбюджету виділено 11 млн грн на вдосконалення навчально-матеріальної бази центру – на придбання навчально-тренувальних комплексів, спортивного інвентарю, полігонного мішеневого обладнання.

За його словами, наразі визначена оргштатна структура Центру, а також іде підготовка інструкторів із залученням представників НАТО. 15 листопада відбудеться випуск другого кваліфікаційного курсу підготовки інструкторів.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що Україна витрачає на одного військового 6 тисяч 700 доларів.

Як повідомлялося раніше, 8 жовтня солдати 21-ї польської бригади стрільців закінчили двомісячне навчання українських солдатів у рамках Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна» на Яворівському полігоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: