Ціна європейського газу для України зросла майже до $300 за тисячу кубометрів

Читать на русском
Відхилення поточної ціни від весняної на 65-70 відсотків. З урахуванням транспорту для населення ціна за тисячу кубів складе близько 10 тис. грн.

Ціна природного газу з європейської газотранспортної системи для України в листопаді досягла 7650 грн за тисячу кубометрів або $294.

Про це у себе на сторінці в Facebook пише екс-глава Управління по зв'язках з громадськістю НАК «Нафтогаз України», незалежний експерт з питань енергетики Валентин Землянський, передає «Слово і Діло».

«Європейський газ по листопадовим контрактами для України на західному кордоні складає 7650 грн/тис. кубометрів або 294 дол», – пише він.

Землянський зазначив, що на момент прийняття постанови Кабміну про зростання тарифів для населення ціна імпорту становила всього $170-$180 за тисячу кубометрів на західному кордоні.

Нагадаємо, що МВФ вимагав поквартального коригування тарифів у разі зміни ціни імпорту на 10%.

Яку суму за роки незалежності Україна заплатила Росії за газЗа 25 років незалежності Україна заплатила Росії понад 100 мільярдів доларів за покупку газу.

«Відхилення поточної ціни від весняної – 65-70%. З урахуванням транспорту отримуємо щось в районі 10 тис. грн (за тисячу кубів – ред.) для населення. Тобто з розстрочкою ціна вийде майже така як і була», – підкреслив експерт.

Нагадаємо, що НАК «Нафтогаз України» розраховує отримати кредит на $500 млн під гарантії Світового банку до кінця листопада.

Раніше рада директорів Світового банку заявила, що надасть Україні кредитні гарантії в розмірі $500 млн. Це дозволить закупити необхідні обсяги природного газу для проходження опалювального сезону 2016-2017 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: