Торги за суверенітет: експерт розповів про тактику України в питанні Донбасу

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Коли тобі пропонують договір, який передбачає торгівлю суверенітетом країни, а «партнери» його ігнорують, бажаючи якнайшвидше забути про проблему, треба дотримуватися тактики затягування «Мінська», паралельно вмовляючи Захід і дотискаючи Москву.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний аналітик Валентин Краснопьоров, передає «Слово і Діло».

«Такою має бути тактика, допоки Росія не ослабне, і допоки всі суб'єкти на Заході не пройдуть свою еволюцію усвідомлення суті конфлікту», – переконаний аналітик.

На його думку, у України є два залізних аргументи.

Експерт про «Мінськ»: домовленості ще жодного разу не зупинили Путіна, коли він хотів війниВійськовий експерт переконаний, що Мінські угоди вичерпали себе та не мають перспективи стати інструментом вирішення ситуації на Донбасі.

«По-перше, агресія РФ, яка все більше кидається в очі. По-друге, соціальний бунт і делегітимізація української здорової держави під боком у ЄС у випадку торгівлі суверенітетом. Зі всіма наслідками в плані біженців», – пояснив він.

У свою чергу, політичний експерт Петро Олещук вважає, що наразі участь у «нормандській четвірці» для України зайва.

«Складається таке враження, що якісь зобов'язання є лише у нашої країни. Росія зараз не зацікавлена в поступках, бо чекає на вибори у США. А от «європейські і американські партнери» дуже зацікавлені в тому, аби «продемонструвати прогрес», - констатував експерт.

Нагадаємо, вчора в Берліні відбулася зустріч лідерів «нормандського формату».

Павло Клімкін заявив, що для Росії це тест на виконання «Мінська», а Президент України закликав не покладати багато сподівань на ці переговори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: