Українці можуть купляти конфісковане майно в інтернеті — Мін'юст

Читать на русском

Відучора в Україні запрацювала система електронних торгів арештованим майном, де кожен українець може придбати конфісковані лоти.

Про це на брифінгу відзвітував міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Система працює дуже просто: вона позбавляє можливості якогось суб'єктивного впливу на процес проведення торгів з боку державного виконавця чи якихось інших осіб. Державний виконавець вносить на відповідний сайт інформацію про конкретний лот, доступ до цього лоту є необмеженим, будь-який бажаючий громадянин може зареєструватися, оплатити 5% гарантійного платежу і прийняти участь у торгах», - пояснив Петренко.

Міністр також розповів, що перелік об'єктів торгів є дуже широкий — від нерухомого майна і автівок, до побутової техніки і меблів. «Раніше більша частина лотів навіть не доходили до етапу торгів, які проводили приватні компанії», - каже міністр, порівнюючи дані торгів конфіскованим майном у минулому році і сьогодні.

Загалом з 1 травня через систему електронних торгів конфіскованим майном було зареєстровано 1,7 тис. лотів на суму 430 млн грн, звітують у Мін'юсті. Саме на початку травня СЕТАМ, як пілотний проект, запрацювала у 4 областях України.

З 1 липня цю практику поширили ще на 6 регіонів, а відучора придбати арештоване майно можуть жителі всіх регіонів, крім тимчасово окупованого Криму, а також Донецької й Луганської областей, де зараз тривають бойові дії.

Нагадаємо, наприкінці травня «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку Павла Петренка про запровадження системи електронних торгів для конфіскату.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: