Аваков буде боротися з терористами і в інтернеті

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в Україні з'явиться кіберполіція для протидії кіберзлочинам.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в Україні з'явиться кіберполіція для протидії кіберзлочинам.

Про це він написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

За словами міністра, метою створення кіберполіції є реформування та розвиток підрозділів МВС України, які в подальшому зможуть протидіяти кіберзлочинності та будуть здатні застосовувати на високому професійному рівні новітні технології в оперативно-службовій діяльності.

«Старт набору до кіберполіції та детальні умови конкурсу будуть оголошені з 15 жовтня. З 26 жовтня розпочнеться атестаційний конкурс для всіх майбутніх кіберполіцейських», – написав Аваков.

В очікуванні спланованої паніки: чи готова Україна ефективно протистояти кібератакам?Чи існує реальний спосіб протидії кіберзлочинцям? Як показує світова практика, ефективно та системно протидіяти можна, лише долучившись до певної системи глобальної безпеки.

Як стверджує очільник МВС, у відомства буде сім основних завдань. Одними з найголовніших є реалізація державної політики у сфері протидії кіберзлочинності та протидія кіберзлочинам, а також завчасне інформування населення про появу новітніх кіберзлочинів.

«До 5 листопада штат кіберполіції буде сформовано й почнеться завершальний перехідний етап вибудовування нового функціоналу кіберполіції та перепідготовки персоналу на марші», – заявив Аваков.

Крім того, міністр внутрішніх справ заявив, що створення даного відомства буде проходити у два етапи. Перший етап – це переатестація працівників підрозділів із боротьби з кіберзлочинністю МВС, в результаті чого залишаться працювати лише ті, хто відповідатиме вимогам кіберполіції. Після переатестації буде оголошено всеукраїнський набір до кіберполіції.

Нагадаємо, раніше в Україні сталось декілька випадків злому офіційних сторінок українських відомств. Кіберзлочинці зламали твіттер-акаунти Адміністрації Президента, Ради національної безпеки і оборони та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Також зловмисники зламали акаунти в Facebook і Twitter постійного представника України в ООН Юрія Сергеєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: