Нідерланди направлять корвет «Евертсен» на зустріч російській ескадрі

Читать на русском
Нідерландський корвет Евертсен знаходиться в режимі готовності для можливого супроводу групи Кузнєцова в разі її проходу через Північне море.

Нідерланди направлять ракетний фрегат «Евертсен» назустріч російській корабельній авіаносній групі на чолі з важким авіаносним крейсером ВМФ Росії «Адмірал Кузнєцов», якщо вона піде через Північне море по шляху в Середземномор'я.

Про це написав у своєму акаунті Twitter командувач Королівськими нідерландськими ВМС Роб Веркерк, передає «Слово і Діло».

«Евертсен» знаходиться в режимі готовності для можливого супроводу групи «Кузнєцова» в разі її проходу через Північне море», – написав командувач.

У супроводі також може взяти участь бельгійський фрегат «Леопольд I», а також інші бойові кораблі зі складу Першої групи постійної готовності об'єднаних Військово-морських сил НАТО, в тому числі німецькі, португальські та іспанські.

На даний момент авіаносну групу РФ, яка проводить навчання в міжнародних водах Атлантики біля південного заходу Норвегії, відстежує норвезький фрегат «Фрітьоф Нансен». Там же знаходиться фрегат ВМС Іспанії «Альмиранте Хуан де Бурбон», оснащений системою ПРО «Іджіс».

Для зустрічі російських кораблів у британських берегів будуть задіяні ескадрений міноносець Королівських ВМС Великої Британії «Данкан» і фрегат «Річмонд». З повітря за ними стежитимуть літак-розвідник Королівських ВПС Великобританії RC-135, патрульний протичовновий літак Королівських канадських ВВС СЗ-140 Aurora і патрульні протичовнові літаки ВМС США P-8A Poseidon.

Британські винищувачі «Тайфун» повинні будуть супроводжувати російські палубні бойові літаки МІГ-29КР, МіГ-29КУБР і Су-33 в разі, якщо вони зроблять тренувальні польоти під час проходження авіаносця «Адмірал Кузнєцов» уздовж східних берегів Англії в Північному морі.

Очікується, що для супроводу проходу російських бойових кораблів через Ла-Манш крім британських будуть також задіяні бойові кораблі Франції.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України заявило про плани до 2020 року кардинально оновити склад Військово-Морських сил. Для цих цілей відомство планує ввести в лад 30 кораблів і катерів.

За підсумками 2015 року з Бюджету України не виділялися кошти на розвиток озброєння і військової техніки Військово-морських сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: