Латвія фіксує російські бойові кораблі біля своїх берегів

Читать на русском
Російські підводні човни класу Kilo і Finik були зафіксовані в десяти милях від кордону Латвії.

Латвійські військові передають дані, що російські військові кораблі і підводні човни активізувалися біля меж виключної економічної зони країни.

Про це йдеться в повідомленні Національних збройних сил Латвії в Twitter, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що в суботу російські підводні човни класу Kilo і Finik були зафіксовані в десяти милях від кордону Латвії. А за 22 милі від кордону був помічений військовий корабель класу Parchim. У неділю в 20 милях від кордону був помічений військовий корабель SS-750 класу Kashtan.

Грибаускайте: мета Путіна – повернути до зони впливу РФ усі країни колишнього СРСРПрезидент Литви Даля Грибаускайте заявила, що керівництво РФ продовжує сприймати всі території колишнього Радянського Союзу своїми.

Військові кораблі, підводні човни і літаки Росії латвійські НВС фіксують практично кожен день. У 2015 році російські кораблі і літаки наближалися до кордонів Латвії 250 раз.

Нагадаємо, що голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що Україна, Польща і Литва повинні посилити свою співпрацю і залучити можливих союзників в рамках Балто-Чорноморського союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: