Військові кораблі РФ наблизилися до кордонів Латвії

Читать на русском
Керівництво Національних збройних сил Латвії виразило занепокоєння тим, що біля берегів знову зафіксовано кілька російських військових кораблів.

Керівництво Національних збройних сил Латвії виразило занепокоєння тим, що біля берегів знову зафіксовано кілька російських військових кораблів.

Про це повідомляють в Твіттері Національні збройні сили Латвії, передає «Слово і Діло».

«6 серпня у винятковій економічній зоні Латвії на відстані 9 морських миль від державного кордону було виявлено три російських кораблі: корвет «Бойкий» класу «Стерегущий», фрегат «Адмирал Эссен» классу «Адмирал Григорович» та корвет «Димитровград» класу «Тарантул», - йдеться у повідомленні.

Країни Балтії та Великобританії неодноразово заявляли, що польотами своїх літаків біля їхніх кордонів Росія демонструє силу та тестує реакцію НАТО.

У країнах Балтії перебуватимуть чотири тисячі солдатів НАТОНа липневому саміті НАТО у Варшаві хочуть остаточно затвердити план про розміщення 4 тисяч їхніх солдатів в країнах Балтії.

Нагадаємо, що за результатами саміту НАТО, який пройшов 8-9 липня у Варшаві лідери країн-членів Альянсу домовилися про розміщення чотирьох багатонаціональних батальйонів в Польщі, Естонії, Латвії та Литві.

Відомо, що Канада буде займатися батальйоном в Латвії.

Додамо також, в РФ раніше заявили, що всі польоти російських військових літаків і пересування кораблів відбуваються в суворій відповідності з міжнародно-правовими нормами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: