Кремль без частки українського суверенітету на перемир'я не піде – експерт

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Коли Україна накопичує техніку на Донбасі, питань не виникає, адже вона це робить на своїй території. Коли ж у відповідь із Росії йдуть ешелони, то питань виникає маса. І це – додатковий аргумент у відстоюванні Києвом своїх інтересів в очах світової спільноти.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«Спроби США і Росії хоч якось домовитися через Нуланд і Суркова до листопада є приреченими. Адже Кремль без частки українського суверенітету на перемир'я не піде. Київ у свою чергу, дуже не хоче торгувати суверенітетом і, не дивлячись на скрутне економічне становище, має достатньо аргументів і інструментів м'яко торпедувати невигідний Мінськ», – вважає аналітик.

Взагалі, за його словами, спроба ігнорувати Київ із 2014 року й пошук Мюнхенського формату обертається проти Москви.

«Ми не Молдова. Навіть ваші проросійські партії в Україні у нашого СБУ на гачку більше, ніж у вас. Тому зсередини нас не зупинити, бо навіть латентні до переговорів із вами популістичні сили нікуди не подінуться й будуть вас мочити. А ззовні у нас є чим крити», – переконаний Краснопьоров.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

До того ж, зауважив він, конфлікт між Москвою та Заходом поглиблюється.

«Для нас це позитивний процес, адже він не дає змоги знайти спільну мову між сильними геополітичними суб'єктами за наш рахунок. З іншого боку, це навіть збільшує потребу в Україні, яка на сьогодні бере ключову участь у послабленні РФ», – відзначив експерт.

Як повідомляється, нещодавно зафіксовано велике скупчення озброєння ЗС РФ на Донбасі: танки, БМП, УР-77, САУ, БТР-80.

Нагадаємо, після вбивства терориста, відомого як Моторола, бойовики заявили, що налаштовані помститись, і пригрозили поновленням бойових дій на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: