Що декларують держслужбовці європейських країн

Читать на русском

Українські норми законодавства щодо порогів декларування активів державного чиновника схожі на грузинські, щоправда, в Грузії вони трохи жорсткіші. «Слово і Діло» представляє інфографіку, де зображені норми законодавства різних країн щодо порогів декларування.

Так, цінне рухоме майно (крім транспорту) в Україні потрібно декларувати, починаючи від мінімальної його ціни в 4685 доларів. У Грузії такий поріг складає 4320 доларів, в Литві – 1600 доларів, а ось у Латвії цінне рухоме майно декларувати не потрібно.

Також, в Україні потрібно декларувати витрати, починаючи від суми в 2340 доларів, а в Грузії – від 650 доларів. У Румунії та Молдові вносити в декларацію витрати взагалі не потрібно.

Нагадаємо, раніше антикорупційний комітет Верховної Ради запропонував створити робочу групу з напрацювання законопроекту про нульову декларацію. Водночас експерт вважає, що зміни, які зараз пропонують внести щодо е-декларування, спрямовані лише на одне – докорінно змінити систему, домовленості про яку були досягнуті ще рік тому між Україною та іноземними партнерами.

Інфографіка створена на основі даних «Європейської правди».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: