У НАБУ зробили заяву через невідповідність е-декларацій законодавству

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України заявляє про невідповідність е-декларацій затвердженій формі їх подачі.

У Національному антикорупційному бюро заявляють про сумнівні перспективи залучення до відповідальності суб'єктів електронного декларування.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

«НАБУ вбачає сумнівні перспективи притягнення до відповідальності потенційних корупціонерів, якщо НАЗК не усуне розбіжності між фактичною формою е-декларації та затвердженою ним у червні 2016 року. Існування таких розбіжностей ставить під сумнів легітимність заповнених декларацій, відповідно, стає неможливо довести склад злочину за статтею 366-ˡ Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації)», – йдеться в повідомленні.

За словами прес-служби Бюро, лише за умови відповідності форми е-декларації чинному законодавству НАБУ та НАЗК матимуть правові підстави для аналізу поданих документів на предмет наявності в них ознак адміністративних або кримінальних правопорушень.

«Тому це питання потребує негайного унормування. Інформуємо також, що співробітники НАБУ почали подавати електронні декларації 1 вересня. Станом на 18:00 6 жовтня подано 20 декларацій, у тому числі 15 – від детективів Бюро. Після усунення суперечностей між фактичною формою е-декларації й формою, затвердженою НАЗК, процес декларування відбуватиметься швидше», – додали в Бюро.

Нагадаємо, раніше в НАБУ пояснили, чому не можуть використовувати в роботі е-декларації чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: