Над законопроектом про нульову декларацію працюватиме новостворена робоча група

Читать на русском
Антикорупційний комітет Верховної Ради пропонує створити робочу групу з напрацювання законопроекту про нульову декларацію.
Фото з відкритих джерел

Антикорупційний комітет Верховної Ради пропонує створити робочу групу з напрацювання законопроекту про нульову декларацію.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України, повідомляє «Слово і Діло».

«Членами комітету запропоновано створити робочу групу з напрацювання проекту закону про нульову декларацію, до складу якої увійдуть народні депутати – члени комітету з питань запобігання й протидії корупції та комітету з питань податкової та митної політики», – йдеться в повідомленні.

Ляшко не вказав свій Cadillac Escalade в декларації про доходиНародний депутат Олег Ляшко не вказав в декларації про доходи інформацію про походження свого Cadillac Escalade.

Зазначається, що члени антикорупційного комітету вважають, що робоча група має узгодити законодавчу ініціативу про нульову декларацію із законодавством у сфері притягнення до відповідальності за незаконне збагачення. Також виключити можливість будь-яких неузгодженостей між чинним антикорупційним законодавством, зокрема законом «Про запобігання корупції» та проектом про нульову декларацію.

Крім того, пропонується обов’язково передбачити термін набуття чинності вказаного законопроекту з 2018 року. Таким чином, не уникнуть відповідальності особи, які зобов’язані подати в 2016-2017 роках щорічні декларації про майно та доходи.

Нагадаємо, раніше експерт Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Гліб Канєвський розповів, що за «нульового декларування» чиновники не зобов'язані пояснювати походження статків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: