У КМДА показали «згоду громади» на будівництво ТРЦ над «Героїв Дніпра»

Читать на русском

Будівництво торгово-розважального центру над станцією «Героїв Дніпра», що вже спричинило пошкодження її вестибюлю, насправді не суперечить волі громади міста.

Так вважають у Київській міській держадміністрації, спираючись на протокол громадських слухань від 29 вересня, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

В оприлюдненому міською адміністрацією документі йдеться про те, що громадяни не заперечують проти скандального будівництва, а лише зобов’язують метрополітен, архітектурно будівельну інспекцію та інші контролюючі органи гарантувати безпеку та контроль за будівельними роботами.

Станцію метро «Дорогожичі» можуть забудувати, як «Героїв Дніпра» – КМДАНа сьогоднішньому засіданні департаменту транспортної інфраструктури КМДА Київське інвестиційне агентство запропонувало забудувати надстанційний оглядовий майданчик метро Дорогожичі під торговий центр.

«Погодити в цілому проект реконструкції станції метро «Героїв Дніпра» та будівництво торгівельно-розважального центру на перетині вулиць Героїв Дніпра та Оболонського проспекту з урахування пропозицій та зауважень громадськості», – зазначається в протоколі.

У документі також наголошується, що громадські слухання визнаються «такими, що відбулися відповідно до законодавства».

Нагадаємо, через зведення над станцією метро «Героїв Дніпра» будівлі торгово-розважального центру її вестибюлем поповзли тріщини. Станцію довелося закрити для ліквідації наслідків порушення умов будівництва, а мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що скандальне будівництво не поновиться, поки міська влада не отримає згоди громади на це.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: