Експерт про рішення ПАРЄ: це відображення рівня напруги між США та РФ

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

ПАРЄ – це більшою мірою розстановка політичних віх, орієнтирів, але будь-які її висновки та рішення не мають юридичних наслідків.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики, політолог Руслан Бортник.

«Все це ускладнює роботу для РФ та погіршує її політичні позиції, але прямих юридичних наслідків рішення не матимуть. ПАРЄ не є стороною переговорів ані в «нормандській четвірці», ані в Мінську, тому ситуація неоднозначна», – міркує політолог.

ПАРЄ значною мірою завжди була налаштована антиросійськи. Це єдиний орган, за винятком G8, звідки РФ викинули.

«При цьому Асамблея перебуває під серйозним впливом США. ПАРЄ голосувала насамперед в унісон з Америкою. Це скоріше відображення рівня напруги російсько-американських відносин, аніж європейсько-російських», – вважає він.

«Це радше спроба чинити тиск і додатковий аргумент для нас в якихось судових розглядах. Це допоміжна роль», – констатував Руслан Бортник.

Україна та ПАРЄ: щасливий випадокОлександр Москалюк пояснює, чому заяви членів української делегації щодо припинення повноважень президента ПАРЄ не слід сприймати серйозно.

Відзначимо, ще за два дні до засідання президент ПАРЄ Педро Аграмунт закликав повернути РФ до Асамблеї.

Як відомо, 12 жовтня ПАРЄ ухвалила дві резолюції – «Засоби правового захисту в разі порушення прав людини на українських територіях, які перебувають поза контролем української влади» та «Політичні наслідки російської агресії в Україні», які засуджують дії РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: