КБ «Південне» розробляє новий ЗРК спільно з Rheinmetall Defence

Читать на русском
Нова розробка призначена для заміни застарілих систем типу Шилка і Тунгуска в збройних силах України.

На що проходить в Києві міжнародної військової виставці «Зброя і Безпека 2016» стало відомо, що конструкторське бюро «Південне» веде розробку нового зенітного комплексу спільно з компанією Rheinmetall Defence.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «Військовий інформатор».

Згідно з повідомленням представників конструкторського бюро, в даний час йде підготовка до створення перспективного зразка зенітної протиповітряної комплексу на базі шасі колісного бронетранспортера.

Передбачається на базі шасі бронетранспортера типу БТР-4 розмістити 35-мм зенітний артилерійський комплекс від компанії Rheinmetall Defence. До складу перспективного комплексу протиповітряної оборони ближнього радіусу дії увійде вогнева машина на шасі БТР і пункт управління і ведення розвідки на шасі легкого бронетранспортера або бронеавтомобіля високої прохідності.

КБ «Південне» відповідатиме за інтеграцію всіх систем і забезпечення систем наведення і управління вогнем.

Нова розробка призначена для заміни застарілих систем типу «Шилка» та «Тунгуска» в збройних силах України. Передбачається, що нові комплекси протиповітряної оборони будуть призначені для захисту від цілей на низьких висотах.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що випробування ракетного озброєння українського виробництва відбудеться в 2016 роціСказано 26 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Скорострільність нового зенітно-артилерійського комплексу становитиме близько 100 пострілів на хвилину, що дозволить успішно боротися з вертольотами, літаками на низьких висотах і безпілотниками. Також бойова машина зможе застосовуватися й проти наземних цілей, для придушення живої сили і знищення легкої бронетехніки.

Нагадаємо, що Державне підприємство «Київське конструкторське бюро «Луч» і польська компанія Mesko поділилися планами створення протитанкової керованої ракети Pirat.

Як повідомлялося раніше, Україна опрацьовує варіанти розміщення стартового комплексу ракетно-космічного комплексу (РКК) «Циклон-4», що будувався раніше спільно з Бразилією на космодромі Алкантара, в Канаду і США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: