Україна переносить старт ракети «Циклон-4» в Канаду та США

Читать на русском
Експлуатація ракет Циклон-4 в Північній Америці забезпечить проведення оперативних пусків за конкурентними цінами з високою надійністю.

Україна опрацьовує варіанти розміщення стартового комплексу ракетно-космічного комплексу (РКК) «Циклон-4», що будувався раніше спільно з Бразилією на космодромі Алкантара, в Канаду та США.

Про це пише SpaceRef, передає «Слово і Діло».

«Конструкторське бюро «Південне» з базою в Дніпрі за дорученням Державного космічного агентства України веде в Північній Америці пошук ділових та інвестиційних партнерів для розвитку пускової інфраструктури «Циклон-4», а також організації продажів, маркетингу та управління проектом», – пише видання.

Як повідомляється, опрацьовуються варіанти розміщення стартового комплексу в США та Канаді.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко має намір підвищити науково-технологічний рівень Житомира в галузі космонавтикиСказано 12 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За оцінками КБ «Південне», розміщення РКК «Циклон-4» в Північній Америці забезпечить замовникам можливість за незначного експортного контролю проведення оперативних пусків за конкурентними цінами з високою надійністю.

Так, вартість запуску за допомогою ракетоносія «Циклон-4» на сонячно-синхронну орбіту корисного навантаження масою 3,7 тонн складе $45 млн.

«За умови достатнього й своєчасного фінансування будівництво космодрому займе 2,5 роки, оскільки наземне обладнання РКК «Циклон-4» також уже розроблене й частково виготовлене», – наголошується в тексті SpaceRef.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що випробування ракетного озброєння українського виробництва відбудеться в 2016 роціСказано 26 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, розробка «Циклон-4» на сьогодні вже завершена. Ступінь готовності РН «Циклон-4» наразі становить близько 90%. До теперішнього часу забезпечений 221 успішний запуск ракет-носіїв сімейства «Циклон».

Як повідомлялося раніше, влітку 2015 року укладений Бразилією та Україною в 2003 році договір про довгострокове співробітництво щодо використання РН «Циклон-4» на пусковому центрі Алкантара був у односторонньому порядку денонсований бразильською стороною. Рішення про денонсацію договору набуло чинності влітку 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: