У Київській області проінспектують усі школи, садочки й лікарні

Читать на русском
Через обвал стіни в одній зі шкіл Василькова було ухвалене рішення провести інспекцію всіх дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Київської області.
Обвал школи у Василькові

Після обвалу стіни в одній зі шкіл міста Василькова обласна адміністрація оголосила про намір провести інспекцію технічного стану всіх шкіл, дитячих садочків та лікарень регіону.

Про це повідомили в прес-службі виконувача обов’язків голови КОДА Льва Парцхаладзе, інформує «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Звітувати про результати перевірки інспектори будуть щотижня, уточнив чиновник.

«Доручив головам РДА та міським головам області провести негайну інспекцію в школах, дитячих садках та закладах охорони здоров’я регіону, на щотижневій основі звітуватимуть за її результатами. Окрема увага приділятиметься відпрацюванню заходів з евакуації у школах в екстрених ситуаціях», – цитує Парцхаладзе прес-служба.

Попри обіцянки політиків, в Україні продовжують закривати сільські школиНезважаючи на те, що політики декларують прагнення зберегти малочисельні сільські школи, ті все одно закриваються.

Що стосується Васильківської школи №6, де вчора сталася надзвичайна подія, експертиза спеціальної комісії буде проведена до 20 жовтня.

«Комісія, що була створена для розслідування цієї ситуації, постановила в термін до 20 жовтня провести відповідні експертизи щодо причин руйнування будівельних конструкцій спеціальною робочою групою в складі представників ДСНС України в Київській області, Національної поліції, Державної архітектурно-будівельної інспекції, Управління держохорони праці», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міська рада Василькова виділила на ремонт школи №6 напередодні навчального року 9,5 млн грн. На щастя, під час обвалу ніхто не постраждав, наразі триває процес розподілу учнів аварійної школи в сусідні навчальні заклади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: