Росія веде себе в Сирії так само, як на Донбасі – Порошенко

Читать на русском
Президент Петро Порошенко заявив, що обстріл гумконвою в Сирії, про непричетність до якого заявляє Кремль, нагадав йому обстріл житлових кварталів Краматорська в Донецькій області минулого року.
Петро ПорошенкоФото з відкритих джерел

Президент України Петро Порошенко заявив, що обстріл гуманітарного конвою в Сирії, про непричетність до якого заявляє Кремль, нагадав йому обстріл житлових кварталів Краматорська в Донецькій області минулого року.

Про це він розповів у інтерв'ю CNN, повідомляє «Слово і Діло».

«Росія живе в паралельному світі. Брехня – це козир Путіна. З такою поведінкою майже неможливо або дуже важко вести переговори», – підкреслив Порошенко.

Вашингтон і країни Євросоюзу поставили РФ жорсткий ультиматум щодо СиріїЗахідні країни ЄС і США зробили спільне звернення до керівництва Росії та закликали довести наміри врегулювати ситуацію в Сирії.

Відзначимо, 19 вересня в Сирії в результаті авіанальоту на вантажівки з гуманітарною допомогою загинуло 20 осіб, серед них мирні жителі та один співробітник Червоного Півмісяця. У міноборони РФ заявили, що ані російська, ані сирійська авіація авіанальоти на гумконвой не скоювала.

Водночас міжнародна дослідницька група Bellingcat заявила, що на місці атаки на гуманітарну колону в Сирії виявили залишки російської авіабомби.

Нагадаємо, договір щодо Сирії між Росією та США знову зірваний.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: