В Україні помітно знизилася заборгованість із зарплат

Читать на русском
Більше половини боргу сконцентровано в Луганській, Донецькій та Харківській областях – 53,4 відсотка.

Заборгованість із заробітної плати в серпні знизилася на 7% порівняно з липнем і склала 1,9 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Державної служби статистики України.

Згідно з даними Держстату, на 1 вересня основна частка загальної суми боргу припадала на промисловість – 72%, транспорт, складське господарство, поштову та кур'єрську діяльність – 10%.

При цьому більше половини боргу сконцентровано в трьох областях: Луганській – 25,2%, Донецькій – 18,1% та Харківській – 10,1%.

Заборгованість працівникам економічно активних підприємств зменшилася в серпні на 9% або на 122,6 млн грн – до 1237,1 млн грн на 1 вересня.

Українці хочуть отримувати зарплату від 20 тисяч гривеньОсновна частина найманих працівників вважає, що гідною оплатою праці є сума від 20 тис. грн. Невеликий відсоток опитаних вважає, що для нормального життя рівень зарплат має бути близько 100 тис. грн на місяць і вище.

Як повідомлялося раніше, Міністерство фінансів України пропонує підвищити мінімальну заробітну плату до 1 762 грн, а прожитковий мінімум – до 1 700 грн до кінця 2017 року.

Нагадаємо, що у 60,6% платників податків є порушення закону щодо повноти нарахувань, виплат зарплати та інших доходів своїм працівникам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: