Уряд зобов'язали підняти зарплати бюджетникам

Читать на русском
Львів’янин Святослав Літинський виграв апеляцію щодо підняття заробітної плати працівникам бюджетної сфери на 22 відсотки.
Святослав ЛітинськийФото з відкритих джерел

Львів’янин Святослав Літинський виграв апеляцію щодо підняття заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Відповідне рішення сьогодні виніс Київський апеляційний суд.

Про це виданню zaxid.net розповів позивач, інформує «Слово і Діло».

Кабмін скоротить кількість банків для виплат бюджетникамУряд України готує нові правила відбору банків, які отримають монопольне право на виплату пенсій, допомоги від держави та заробітних плат держслужбовцям.

Зазначається, що Апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції – Окружного адміністративного суду Києва, який цьогоріч у червні зобов’язав Кабмін підняти зарплати бюджетникам на 22%, що в грошовому перерахунку становить понад тисячу грн.

«Рішення суду першої інстанції набуло чинності. Відсьогодні Кабмін може виконувати це рішення добровільно. За кілька днів ми отримаємо виконавчий лист в Окружному адміністративному суді, після цього ми звертаємося до виконавчої служби, щоб вона в примусовому порядку зобов'язувала Кабмін виконувати це рішення. За термінами цей процес не займе більше двох-трьох тижнів», – розповів адвокат позивача Дмитро Швець.

Згідно з постановою суду, базова ставка для нарахування зарплати бюджетникам не повинна бути меншою, ніж мінімальна зарплата, яка на сьогодні становить 1450 грн.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко пообіцяв збільшити пенсії на 10% з 1 грудня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: