Юристи республіканців шукають можливості зняття кандидатури Трампа з виборів

Читать на русском
Республіканці підняли питання про зняття кандидатури на пост президента США Дональда Трампа після того, як вчора газета Washington Post опублікувала відео 2005 року, де Трамп розповідає про спробу спокусити заміжню жінку.

У США юристи Національного комітету Республіканської партії вивчають питання на предмет правових норм для заміни Дональда Трампа іншим кандидатом в президенти.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на публікацію в американському Politico.

За словами голови комітету Рейнса Прібус, очолювана ним організація взяла 48 годин на те, щоб переглянути свою передвиборну стратегію.

Замінити кандидата, згідно з правилами, можна виключно в разі його смерті або якщо той добровільно виходить з гонки. «І як він (Трамп – ред.) сьогодні заявив, він не планує робити ні перше, ні друге», – сказало джерело.

Трамп лякає американців ядерним арсеналом РосіїКандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що ядерний арсенал Росії новіший за американський, а можливості США застаріли.

Тому юристи констатують, що комітету доведеться співпрацювати з Трампом.

Можливість заміни кандидата республіканці обговорюють після того, як вчора газета Washington Post опублікувала відео 2005 року, де Трамп розповідає про спробу спокусити заміжню жінку, супроводжуючи розповідь непристойними подробицями.

Раніше повідомлялося, що глядачі телеканалу CNN присудили перемогу в дебатах кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон, суперником якої був республіканець Дональд Трамп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: