З початку року валютні резерви зросли більш ніж на 2 мільярди доларів

Читать на русском
НБУ збільшив резерви на 17 відсотків або 2,2 млрд доларів США з початку року, чого буде достатньо для 4,1 місяця імпорту.

З початку року валютні резерви (ЗВР) Національного банку України зросли на 17% або $2,2 млрд.

Про це повідомляє прес-служба інвестиційної компанії Dragon Capital, передає «Слово і Діло».

«Ці притоки були частково компенсовані виплатами за раніше залученими своп-лініями, які оціночно склали $1,3 млрд. За нашою оцінкою, обсяг непогашених платежів близький до нуля», – йдеться в повідомленні.

За даними компанії, в IV 2016 кварталі уряд має погасити $450 млн валютних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), але вони скоріше за все будуть рефінасіровани новими випусками.

«Наш прогноз на кінець 2016 року менш оптимістичний, ніж прогноз НБУ на рівні $17,2 млрд, який передбачає отримання четвертого траншу МВФ у розмірі $1,3 млрд в цьому році. Ми прогнозуємо невелике зростання резервів НБУ до $16,0 млрд на кінець 2016 року, і аналогічний рівень резервів на кінець 2017 року», – заявляють в компанії.

Гонтарева назвала умови переходу до повної валютної лібералізаціїУкраїна прийде до повної валютної лібералізації, виконавши низку умов, в тому числі впровадивши 10 із 15 принципів BEPS (Base Erosion and Profit Shifting).

Цього рівня буде досить для 4,1 місяця імпорту.

Нагадаємо, що міжнародні резерви України станом на початок жовтня становили $15,5 млрд, що на 9,9% або на $ 1,397 млрд перевищує значення місяцем раніше.

Таким чином, валютні резерви зростають п'ятий місяць поспіль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: