Затримка кредиту МВФ не несе загрози Україні – Dragon Capital

Читать на русском
Схвалення наступного траншу МВФ розблокує кредитну гарантію уряду США в розмірі 1 млрд дол. Крім того, Україна може розраховувати на 0,6 млрд євро макрофінансової підтримки від ЄС.
Крістін Лагард и Петро Порошенко

Зростання валютних резервів НБУ та поступове зміцнення економіки на тлі відновлення сировинних ринків допоможе Україні обійтися без чергового траншу МВФ як мінімум до серпня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на головного економіста інвестиційної компанії Dragon Capital Олени Бєлан.

«З огляду на поступове відновлення української економіки та зростання валютних резервів центробанку на тлі сприятливої ​​зовнішньої кон'юнктури, скорочення суми траншу й можлива його затримка до серпня не несуть загрози для економіки або фінансових ринків», – вважає Бєлан.

Водночас без допомоги МВФ повністю обійтися не вийде. «Схвалення наступного траншу МВФ розблокує кредитну гарантію уряду США в розмірі $1 млрд. Крім того, Україна може розраховувати на 0,6 млрд євро макрофінансової підтримки від ЄС», – пояснила головний економіст Dragon Capital.

В очікуванні траншу МВФ: Порошенко провів розмову з ЛагардПрезидент України провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду.

Бєлан підкреслила, що після отримання цих коштів у співпраці з міжнародними кредиторами знову настане довга пауза – перш за все через відсутність підтримки непопулярних реформ у парламенті.

Сьогодні стало відомо, що Рада директорів МВФ ухвалить рішення про виділення третього кредитного траншу за програмою EFF лише після того, як буде виконана вся робота за поточними зобов'язаннями.

Раніше повідомлялося, що скорочення обсягу третього траншу кредиту МВФ не є критичним для України, оскільки сприятливі зовнішні чинники дозволяють НБУ накопичувати ЗВР шляхом покупки надлишку іноземної валюти на ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: