Розмір валютних резервів збільшиться на третину до кінця року – Гонтарева

Читать на русском
Зростання ЗВР буде йти в основному за рахунок кредитів від Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних партнерів.
Голова НБУ Валерія Гонтарєва

У Національному банку України розраховують збільшити розмір золотовалютних резервів до $19,6 млрд на кінець року.

Про це пише «Фінансовий клуб», посилаючись на заяву голови Нацбанку Валерії Гонтаревої, яке вона сказала в ході 12-ї інвестиційної конференції компанії Dragon Capital, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми сподіваємося, що золотовалютні резерви зростуть до $19,6 млрд на кінець цього року», – сказала Гонтарева.

Ключовим моментом у збільшенні ЗВР буде продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, іншими міжнародними партнерами та проведення приватизації.

Відзначимо, що минулого року НБУ планував зростання ЗВР до $18 млрд, однак припинення МВФ видачі третього та четвертого траншів перешкодили здійсненню цих планів.

Нагадаємо, на початку березня ЗВР України, що перебувають під контролем Нацбанку, досягли значення в $13,538 млрд.

Девальвація гривні збалансувала економіку України – ПинзеникСтрімка девальвація гривні пов'язана з відсутністю золотовалютних резервів (ЗВР) і небажанням продовжувати кредитування України у закордонних кредиторів. Проте саме девальвація змогла усунути перекоси в економіці країни.

Як повідомлялося раніше, поки в Україні вільного курсу валют немає та не очікується. У нас досі діють серйозні обмеження на закупівлю валюти, причому як на Міжбанку, так і на готівковому ринку, що й призводить до того, що продовжує працювати чорний ринок.

Згідно з даними «Слова і Діла», Валерія Гонтарева на посаді глави Нацбанку України дала 29 обіцянок з яких 11 виконано. 8 її обіцянок отримали статус «не виконано». З переліком усіх обіцянок можна ознайомитися тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: