Біля Петрівського ВСУ облаштовують пост і укриття для місії ОБСЄ

Читать на русском
ВСУ почали облаштування спостережного поста і укриття для СММ ОБСЄ на ділянці поблизу села Петровське, де відбулося симетричне розведення сил і засобів на відстань 1 км від лінії зіткнення.

В районі села Петрівське, де 7 жовтня відбулося розведення військ Збройні Сили України почали облаштування спостережного поста і укриття для СММ ОБСЄ.

Про це повідомив голова української сторони СЦКК Борис Кременецький, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що на позиціях, на яких нещодавно перебували військові, цілодобово чергуватимуть військовослужбовці української сторони СЦКК. Тут буде обладнаний спостережний пункт, адже відповідно до рамкового рішення в цій зоні можуть знаходитися тільки спостерігачі СЦКК.

Нові умови ОБСЄ: чи буде мир на Донбасі за іншими правилами?Політолог-міжнародник проаналізував інформацію про те, що ОБСЄ готує новий документ про перемир'я на Донбасі.

У Міністерстві оборони повідомили, що процес розведення сил і засобів на Донбасі не вплине на лінію розмежування, вона залишиться незмінною.

«Збройні Сили України зберігають контроль над цією територією. А якщо будуть зафіксовані якісь порушення, війська повернуться на передові позиції», - йдеться в повідомленні.

Наступним кроком робіт на визначених рамковою рішенням дільницях буде поступове розмінування цієї місцевості, зазначив Кременецький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розведення сил в селі Петрівське Донецької області відбудеться 7 жовтня, а в селищі Станиця Луганська Луганської області – 9 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: