Вартість автомобільного газу на низці АЗС знизилася до 10 гривень за літр

Читать на русском
Це рекордно низька ціна для України. Станом на 7 жовтня середньоукраїнська вартість автогазу складає 12,31 гривень за літр.

Вартість скрапленого вуглеводневого газу на АЗС «Укрнафта» 7 жовтня в Харкові опустилася до 10,0 грн/л.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Нафторинок».

Заправка розташована в смт Пісочин у передмісті Харкова та є єдиною під брендом «Укрнафта», яка продає газ в області.

Після того, як ціну знизили до 10,0 грн/л, біля АГЗП утворилася постійна черга з більш ніж 10 автомобілів.

«З такими обсягами проливи АГЗП можуть становити близько 20 куб. м на добу», – зазначив один зі співрозмовників «Нафторинку», який побував на заправці.

Україна почала імпортувати газ танкерами з ЄгиптуКомпанія «Газтрон-Україна» придбала 2,5 тис. тонн єгипетського скрапленого вуглеводневого газу з поставкою в Україну.

На сьогодні зазначена вартість газу є рекордно дешевою для України. За даними консалтингової компанії UPECO, станом на 7 жовтня середньоукраїнська вартість скрапленого вуглеводневого газу становить 12,31 грн/л. Своєю чергою, середня ціна скрапленого газу в Харківській області перебуває на позначці в 11,76 грн/л.

У структурі заправок ГК «Приват» (акціонери ГК володіють 43% ПАТ «Укрнафта») вартість газу в Харківській області становить 11,50 грн/л.

Як повідомлялося раніше, в Україні помітна тенденція зниження ціни скрапленого вуглеводневого газу. На багатьох АЗС ціна автомобільного газу стабільно утримується нижче 12 грн за літр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: